Deze trailrunreis naar La Gomera is op individuele basis. Wij voorzien een roadbook met gpx files, routebeschrijvingen, extra wandelingen en trails en tips om er een fantastische reis van te maken.

La Gomera, het op een na kleinste van de eilanden in de Spaanse Canarische Eilandenketen, wordt gekenmerkt door steile vulkanische bergen, doorkruist met wandelpaden. Op grotere hoogte groeien dichte bossen met varens en met mos bedekte bomen in de nevels van Garajonay National Park. Richting de kust leidt de Valle Gran Rey-kloof langs het witgekalkte klifdorpje La Calera en eindigt bij de zwarte zandstranden van de Atlantische Oceaan. Het eiland is ongeveer 370 km2 groot en heeft ongeveer 23000 inwoners. De Alto de Garajonay is met zijn 1.487 meter de hoogste bergtop van het eiland. Omdat La Gomera ter hoogte van Afrika ligt heeft het het ideale klimaat het ganse jaar door. De perfecte winterbreak dus!

Het eiland leent zich perfect om te traillopen. Omdat het eiland niet groot is kan je op een paar dagen alle uithoeken verkennen. Het terrein is niet extreem uitdagend en de trails zijn meestal goed beloopbaar. Verwacht je aan brede wandelpaden afgewisseld met single tracks en rotsachtig terrein. In de bossen loop je ook over de wortels van bomen. Steile beklimmingen en afdalingen kan je niet ontwijken op dit eiland maar dat hoort natuurlijk ook bij een trailrunavontuur.

 • Wij doen het uitzoekwerk voor jou
 • Wij regelen alles: Accommodatie, huurwagen, ferry en vlucht.
 • Jij bepaalt wanneer je vertrekt
 • Jij bepaalt hoe zwaar je de reis maakt
 • Wij bieden ondersteuning met je voorbereiding en materiaalkeuze
 • Uitgebreid roadbook met paklijst, routebeschrijving en alle tips die nodig zijn om je reis goed te laten verlopen
 • Wij voorzien GPX Files

Voor deze indidivuele trailrunreis moet je in goede conditie verkeren. Je moet al minsten trails van 15-25km in bergachtig terrein gedaan hebben. Ervaring met navigatie met gpx en een sporthorloge die gpx files kan lezen om te navigeren zijn nodig. Een gezonde portie avontuur en flexibiliteit zijn een must voor deze reis.

Om gemakkelijk naar het begin van de trails te geraken raden wij een huurwagen aan. Zo heb je ook alle vrijheid om achteraf het eiland te verkennen. Om op La Gomera te geraken neem je de ferry vanop Tenerife. Voor het verblijf kan je kiezen uit hotels, guesthouses of vakantiehuisjes. Onderstaande reis is een voorbeeld en deze kan steeds aangepast worden naar jullie voorkeuren.

Vandaag vliegen jullie naar Tenerife waar jullie een taxi nemen naar Los Cristianos. Naargelang het vertrekuur van de ferry hebben jullie nog wat tijd om het stadje te verkennen of te relaxen aan het strand. Eens op La Gomera aangekomen pikken jullie de huurwagen op en zetten jullie koers naar je verblijf. Indien de tijd het toelaat is het mogelijk om nog een korte trail te lopen in de buurt van je verblijf

Vanuit Vallehermoso begin je aan de route met een klim van ongeveer 4km. Je passeert de Mirador de Santa Clara en gaat verder richting de Ermita de Santa Clara, een kleine kapel hoog in de bergen. Hier begint de afdaling zich al langzaam in te zetten om. Vanaf kilometer 8 dalen we af naar zeeniveau naar Playa de Vallehermoso. Vanaf hier gaat het geleidelijk aan weer omhoog via de Barranco (canyon) de la Culata tot aan kilometer 20. Je passeert de stuwdam van La Rosa. Na deze dam volgt nog een kleine beklimming langs de Mirador de Roque Blanco om dan weer terug af te dalen naar Vallehermoso.

Dit is een trail met veel ups and downs. De beklimmingen en afdalingen volgen elkaar op maar je stijgt nooit meer dan 250 hoogtemeters per beklimming. Deze trail brengt je naar het noorden van La Gomera tot aan de Mirador de la Orrila boven het strand van Santa Catalina. Je passeert ook langs Playa de La Caletta rond kilometer 9. Na Playa de Caletta vatten jullie de beklimming aan naar El Palmar en El Moralito om dan via dezelfde weg weer naar het startpunt te lopen. De hoger gelegen gebieden van deze route passeren langs bosachtigere gebieden maar het grootste gedeelte is op terrein met rotsachtige paden.

Vandaag plannen we een rustdag in. Wij voorzien leuke tips voor bezienswaardigheden, korte hikes en afgelegen stranden. Je kan de dag invullen zoals je zelf wil.

Vanaf het vertrekpunt gaan julllie even klimmen naar de Alto de Garajonay, de hoogste bergtop van La Gomera. Van hier heb je bij goed weer zicht over het hele eiland en met wat geluk kan je de Teide op Tenerife spotten. Daarna zetten julllie de afdaling in en duiken jullie het nationaal park van Garajonay in richting El Cedro. Jullie lopen door prachtige bossen. Overal staan met mos begroeide bomen. De paden zijn goed beloopbaar.

Vanaf El Cedro gaat het weer omhoog en jullie passeren verschillende viewpoints op verschillende “Roque” waar La Gomera om bekend is. Dit zijn unieke vulkanische rotsformaties.

De trail passeert ook langs de Mirador del Morro Agonda, Hier heb je zicht op de meest bekende rotsformatia van La Gomera, de Roque de Agando. Op het einde van de trail zit er nog een pittige klim. De laatste loodjes zoals ze zeggen!

Deze trail brengt je over de hoogvlakte van La Merica met prachtige views over de oceaan en de vallei beneden. Je rijdt eerst richting Gran Rey waar je de auto achter laat en een taxi neemt naar het dorpje Epina waar je de trail begint. Je daalt eerst een stukje af vooraleer je de klim inzet naar La Merica. Hier loop je over een pad langs de top en heb je adembenemende views over de oceaan. Daarna wordt de afdaling ingezet naar Valle Gran rey waar de trail eindigt.

Na het uitchecken bij je accommodatie en het inleveren van de huurwagen nemen jullie de ferry naar Tenerife en een taxi naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Voor de accommodatie tijdens deze trailrunvakantie naar La Gomera kan je kiezen uit verschillende opties. Je kan kiezen voor een verblijf in een hotel of een guesthouse/B&B op een leuke locatie. Het is ook mogelijk om in je eigen huisje te verblijven waar alles aanwezig is om te koken. We kijken op het moment van boeken naar de beschikbaarheid van de accommodaties.

La Gomera heeft het ganse jaar door het ideale klimaat met temperaturen die gaan van 15 tot 30 graden. De zomermaanden Juli en Augustus kunnen soms wat warm zijn. Dit is ook het hoogseizoen en het is in deze periode dan ook wat drukker. De ideale periode is dus van September tot Juni.

 • Hotel / Guesthouses met ontbijt: vanaf 950 euro pp
 • Vakantiehuisje: vanaf 850 euro pp
 • Alle overnachtingen
 • Huurwagen
 • Ontbijt bij verblijf in Hotels en guesthouses
 • Ferry h/t Tenerife – La Gomera
 • Uitgebreid roadbook met alle info over de routes, extra trails en wandelingen, tips over materiaal, voorbereiding..
 • GPX Files van de routes
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • BTW
 • Vlucht h/t naar Tenerife
 • Alle extra maaltijden
 • Taxi h/t luchthaven Tenerife naar haven Los Cristianos
 • Dranken
 • Verblijfstaksen
 • Reisbijstandsverzekering (aangeraden)
 • Annuleringsverzekering. Sterk aangeraden! (bijvoorbeeld als je reis niet kan doorgaan door een blessure)

Wij bieden deze reis aan exclusief vluchten omdat de prijzen en verteklocaties nogal varieëren. Als jullie een aanvraag indienen stellen wij de meest voordelige optie voor in de gekozen periode. Verwacht je aan prijzen van 350 euro tot 500 euro naargelang de periode en vertrekluchthaven. De vertrekluchthavens zijn onder andere Brussel, Eindhoven, Luik, Brugge en Amsterdam naargelang de prijs, beschikbaarheid en vertrekuren. De vluchten moeten matchen met de ferry h/t van Tenerife naar La Gomera. Wij kunnen de vlucht voor jullie boeken maar jullie mogen dit ook zelf doen indien gewenst. Wij helpen je graag bij het vinden van de meest voordelige optie.

Heb je interesse in deze individuele trailrunreis naar La Gomera? Vul dan het onderstaande formulier in en wij sturen jullie een vrijblijvende offerte. Voor de eventuele boeking van jullie reis werken wij samen met Beyond Borders. Betaling en boeking zal via Beyond Borders verlopen.

Verblijf: