LAPLAND TRAILRUNVAKANTIE
ABISKO/ZWEDEN

De ultieme trailrunvakantie in Zweeds Lapland. Deze reis is samengesteld voor de fervente trailloper die graag de uitdaging aangaat om te lopen in ongerepte, ruige natuur.  We vertoeven in het verre noorden, kortbij de Noorse grens in het kleine dorpje Abisko aan de rand van het Abisko National Park en de laatste halte voor de Kungsleden trail. Van hieruit lopen we langs bergrivieren,  over rotspaden en steile beklimmingen met uitgestrekte views over het prachtige landschap. Je voelt je hier soms echt alleen op de wereld. We vliegen zelfs met de helikopter naar the middle of nowhere om in een berghut te verblijven.

De uitdaging ligt in het ruwe terrein en de weersomstandigheden met zelfs kans op sneeuw in elk seizoen. Je zal je grenzen kunnen verleggen in een unieke locatie met bloemenpracht en groen in de zomer en prachtige herfstkleuren vanaf september. En kans op noorderlicht (enkel september). Met een beetje geluk spotten we ook rendieren en eland.

VOOR WIE?

Ervaring met traillopen  is een must. Verwacht je aan flink wat hoogtemeters (800m-1000m) en alle soorten weer (sneeuw, wind, regen, zon…) Je moet toch al op zen minst ervaring hebben met trails tussen de 20 en 25km met hoogtemeters.  Ervaring in de bergen is aangeraden. Het zijn geen rustige single tracks maar eerder rotsachtige bodem met keien en soms verlaten we zelfs het begane pad. Omdat we er geen wedstrijd van maken proberen we de groep zoveel mogelijk samen te houden.

Klinkt dit voor jou als muziek in de oren? Twijfel dan niet en schrijf je in voor onze trailrunvakantie in Zweeds Lapland

Dag 1: Aankomst Abisko

We vliegen op Kiruna, waar transport is voorzien naar Abisko. Abisko is een oud Samisch dorp aan het gelijknamig natuurpark gelegen. Vlakbij de grens met Noorwegen, ligt het ruige Abisko National Park. Dit 77 km² grote natuurgebied ligt op 100 km afstand van Kiruna en vormt het begin (of eind) van de befaamde Kungsleden. We overnachten in het Abisko Turiststation.

Dag 2: Verkenning Abisko National Park

Na het ontbijt starten we de dag met een verkenningsloopje om de benen wat los te gooien en een idee te krijgen van wat er ons te wachten staat. We lopen een 10 tot 14 kilometer met weinig hoogtemeters en nemen de tijd om er rustig in te komen. Na de lunch is er tijd om het Abisko nationaal park te ontdekken en eventueel naar de supermarkt te gaan om wat inkopen te doen. Ook staat er een bezoekje aan de sauna op het programma. Dit kan niet ontbreken in Zweden!

Trailrunvakantie in Zweeds Lapland Abisko

Trailrunning in Zweeds Lapland

Dag 3: Rustdag en helikoptervlucht naar Alesjaure Mountain Hut

We checken uit in de voormiddag en maken onze bagage klaar om mee te nemen naar Alesjaure met de helikopter. Er is ook de optie om nog wat te wandelen of te gaan lopen moest iemand hier zin in hebben. Het zesde grootste meer van Zweden, Tornetrask, ligt vlakbij. De canyon die door de rivier wordt uitgesneden is ook de moeite waard om te bezoeken.

We verbliven in Alesjaure mountain hut en gaan back to the basics. Geen elektriciteit en stromend water. Maar alles is aanwezig om een aangenaam verblijf te hebben! Inclusief de sauna om op te warmen!

Trailrunvakantie in Zweeds Lapland Helikopter

Trailrunvakantie in Zweeds Lapland Alesjaure berghut

Dag 4: Trailrun van 20-38km

Deze dag staat in het teken van de ongerepte, wilde natuur. We lopen een 38tal kilometer met tegen de 1000 hoogtemeters. Verwacht je aan prachtige vista’s, klimmen/stijgen en af toe wat off-trail running. Een riviercrossing behoord ook tot de mogelijkheden als de omstandigheden het nodig achten. De route ligt niet 100% vast maar we lopen de Vistasvagen vallei in richting Vistasvagen hut. Heen en terug is ongeveer 40km

Trailrunvakantie in Zweeds Lapland bergen Vistas

Dag 5: Vrije dag

We hebben de volledige dag om uit te rusten na ons avontuur van de dag ervoor. Je kan wandelen, lopen of chillen.  We kunnen ook een yoga/meditatie sessie inplannen. Samen bekijken we waar iedereen zin in heeft. Er zijn verschillende opties voor wandelingen of herstelloopjes. Een bergtop beklimmen behoord ook tot de mogelijkheden. The day is ours!

We verblijven weer in Alesjaure mountain hut

Trailrunvakantie in Zweeds Lapland bergen

Dag 6: Trailrun terug naar Abisko

We lopen over de Kungsleden terug naar Abisko Turist Station. De afstand is ongeveer 34km met maar 188 hoogtemeters Het grootste gedeelte van de route gaat lichtjes naar beneden en is vrij goed beloopbaar. Een mooie afsluiter van een prachtige vakantie! De helikopter zal onze bagage komen ophalen. We verblijven weer in Abisko Turiststation.

Trailrunvakantie in Zweeds Lapland herfst

Dag 7: Vlucht naar huis

Na het ontbijt nemen we de taxi naar de luchthaven en zit ons avontuur erop.

Data

30 juli – 5 aug 2024

5 – 11 september 2024

Groep

Maximum 7 deelnemers
6 plaatsen vrij
Gegarandeerd Vertrek

`Maximum 7 deelnemers
2 plaatsen vrij
Gegarandeerd Vertrek

Prijs

1.895 euro / pp

1.795 euro / pp

Inbegrepen:

 • Vluchten Kiruna (H/T), vanuit Schiphol Amsterdam of Brussel
 • Transport met ‘mini van’ heen/terug van Kiruna naar Abisko
 • Alle overnachtingen
 • Ontbijt &  diner inbegrepen
 • Basis voeding 3-daagse Alesjaure (eenvoudig ontbijt en avondeten dat we zelf samen koken in de cabin)
 • Helitransport en bagagetransport heen en terug naar Alesjaure
 • Begeleiding bij trail runs
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • BTW

Niet inbegrepen in deze reis:

 • Lunch (kan gekocht worden in winkels/restaurants ter plaatse & extra snacks (extra koolhydraten: energy bars, gels, …)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de diners
 • Annulatie- en bergverzekering

Voor boekingen werkt Running Wild samen met Beyond Borders. Beyond Borders is een gevestigde waarde in de avontuurlijke reiswereld waar wij met het volste vertrouwen mee samenwerken. Je kan deze reis boeken op hun website.

Voor ideeën wat je precies moet meenemen op deze Lapland Trailrunvakantie kan je terecht op de de website van

Heb je nog vragen over deze Trailrunvakantie in Zweeds Lapland? Stuur gerust een berichtje!