Deze self-guided trailrunreis naar Lapland is op individuele basis. Wij voorzien een roadbook met gpx files, routebeschrijvingen, extra wandelingen en trails en tips om er een fantastische reis van te maken.

De ultieme trailrunvakantie in het verre noorden. Deze reis is samengesteld voor de fervente trailloper die graag de uitdaging aangaat om te lopen in ongerepte, ruige natuur. Je vertoeft in Zweeds Lapland, kortbij de Noorse grens in het kleine dorpje Abisko aan de rand van het Abisko National Park en de laatste halte voor de Kungsleden trail. Van hieruit loop je langs bergrivieren, over rotspaden en steile beklimmingen met uitgestrekte views over het prachtige landschap. Je voelt je hier soms echt alleen op de wereld. Je vliegt zelfs met de helikopter naar the middle of nowhere om in een berghut te verblijven.

De uitdaging ligt in het ruwe terrein en de weersomstandigheden met zelfs kans op sneeuw in elk seizoen. Je zal je grenzen kunnen verleggen in een unieke locatie met bloemenpracht en groen in de zomer en prachtige herfstkleuren vanaf september. En kans op noorderlicht (enkel september). Met een beetje geluk spotten jullie ook rendieren en eland.

 • Wij doen het uitzoekwerk voor jou
 • Wij regelen alles: Accommodatie, huurwagen, ferry en vlucht.
 • Jij bepaalt wanneer je vertrekt
 • Jij bepaalt hoe zwaar je de reis maakt
 • Wij bieden ondersteuning met je voorbereiding en materiaalkeuze
 • Uitgebreid roadbook met paklijst, routebeschrijving en alle tips die nodig zijn om je reis goed te laten verlopen
 • Wij voorzien GPX Files

Voor deze indidivuele trailrunreis moet je in goede conditie verkeren. Je moet al minsten trails van 25-30km in bergachtig terrein gedaan hebben. Ervaring met navigatie met gpx en een sporthorloge die gpx files kan lezen om te navigeren zijn nodig. Het terrein is rotsachtig en je bent 5-7 uur onderweg voor de langste trail. Een gezonde portie avontuur en flexibiliteit zijn een must voor deze reis. Het weer bepaald alles. Verwacht je aan alle soorten weer. Je hebt ook de juiste technische kledij om je tegen deze weeromstandigheden te beschermen. 

Onderstaande reis is een voorbeeldreis van hoe jullie individuele trailrunreis naar Lapland kan uitzien. De afstanden/hoogtemeters kunnen binnen de mogelijkheden aangepast worden naar jullie voorkeur. Als jullie graag wat meer of minder gelopen hadden dan is dat zeker mogelijk. Voor deze trailrunvakantie naar Lapland moet je in goede conditie verkeren en de nodig trailrunervaring hebben in rotsachtig/bergachtig terrein. Je moet ook overweg kunnen met gpx files en over een sporthorloge beschikken dat gpx files kan gebruiken om te navigeren.

Jullie vliegen op Kiruna, waar transport is voorzien met de taxi naar Abisko. Abisko is een oud Samisch dorp aan het gelijknamig natuurpark gelegen. vlakbij de grens met Noorwegen, ligt het ruige Abisko National Park. Dit 77 km² grote natuurgebied ligt op 100 km afstand van Kiruna en vormt het begin (of eind) van de befaamde Kungsleden. Jullie overnachten in het Abisko Turiststation.

Trail 1: 10-26 km naargelang jullie voorkeur (max. 800 hm)

Na het ontbijt starten jullie de dag met een verkenningstrail om de benen wat los te gooien en een idee te krijgen van wat er te wachten staat. Jullie kunnen kiezen uit afstanden tussen 10km-26km met weinig hoogtemeters. Na de lunch is er tijd om het Abisko Nationaal Park te ontdekken en naar de supermarkt te gaan om wat inkopen te doen. Ook staat er een bezoekje aan de sauna op het programma. Dit kan niet ontbreken in Zweden!

Jullie checken uit in de voormiddag en maken de bagage klaar om mee te nemen naar Alesjaure met de helikopter. Er is ook de optie om nog wat te wandelen of te gaan lopen moest iemand hier zin in hebben. Het zesde grootste meer van Zweden, Tornetrask, ligt vlakbij. De canyon die door de rivier wordt uitgesneden is ook de moeite waard om te bezoeken. Na het inchecken bij de Alesjaure Mountain Hut is er voldoende tijd voor een wandeling of een korte trail. Wij voorzien hier verschillende mogelijkheden voor.

Jullie verblijven in Alesjaure mountain hut en gaan back to the basics. Geen elektriciteit en stromend water. Maar alles is aanwezig om een aangenaam verblijf te hebben! Inclusief de sauna om op te warmen!

Deze dag staat in het teken van de ongerepte, wilde natuur. Vanuit het verblijf kunnen jullie verschillende richtingen uit. Richting het noorden en het zuiden strekt de Kungsleden zich uit. Naar het oosten gaat richting Vistasvagen en Vistagenhut. Het westen brengt je naar de Una Alakas hut. Je kan zelf je te lopen afstand bepalen. Het plan is om de Vistasvagen vallei in te lopen richting de Vistasvagen hut. Heen en terug is ongeveer 40 km maar je kan rechtsomkeer maken wanneer je dat zelf wilt. Je kan ook de Kungsleden volgen naar het zuiden en en na x aantal kilometer terugkeren naar de hut.

Verwacht je aan rotsachtige paden en enkele beklimmingen en afdalingen met af en toe wat off-trail running.

Je hebt de volledige dag om uit te rusten na het avontuur van de dag ervoor. Je kan wandelen, lopen of chillen.  Er zijn verschillende opties voor wandelingen of herstelloopjes. Een bergtop beklimmen behoord ook tot de mogelijkheden. The day is ours! Wij voorzien leuke trails en wandelingen in de buurt.

Jullie verblijven weer in Alesjaure mountain hut.

Trail 3: 34km (max 200 hm)

Jullie lopen over de Kungsleden terug naar Abisko Turist Station. De afstand is ongeveer 34km met maar 188 hoogtemeters. Het grootste gedeelte van de route gaat lichtjes naar beneden en is vrij goed beloopbaar. Een mooie afsluiter van een prachtige vakantie! De helikopter zal jullie bagage komen ophalen. Jullie verblijven terug in Abisko Turist Station.

Na het ontbijt nemen we de taxi naar de luchthaven en zit ons avontuur jammer genoeg erop.

Jullie zullen verblijven in  de volgende accommodatie:

Abisko Turist Station is een complex met een hotel en een hostel. Het is prachtig gelegen midden in de natuur aan de rand van het Abisko National Park. Het heeft alle voorzieningen waaronder een restaurant, shop, sauna en droogruimtes. 

In Abisko Turist Station heb je de keuze uit verschillende kamermogelijkheden:

 • Gedeelde dorm met 4 bedden (gedeelde toilet/douches)
 • Twin room standard (eigen badkamer)
 • Double room standard (eigen badkamer)
 • Double room superior (iets grotere kamer met iets groter bed) (eigen badkamer)

Deze prachtig gelegen Mountain Cabin ligt op ongeveer 35 km van Abisko. Er is plaats voor 163 gasten. Deze hut ligt in the middle of nowhere maar heeft toch meer comfort dan je denkt. Er is een volledig uitgeruste keuken en een klein winkeltje. De gastheer van de hut staat steeds klaar voor al jullie vragen. Er is geen stroom, stromend water of gsm-bereik. Er is wel een sauna waar je kan “douchen” en heerlijk nagenieten na een dagje in de wilde natuur. 

Je krijgt een bed toegewezen bij aankomst. Er zijn geen privekamers in Alesjaure. Er zijn dorms van 4 tot 8 personen. 

Deze reis kan enkel doorgaan van 1 juli tot en met 15 september. Buiten deze periode is de kans dat er nog teveel sneeuw ligt op bepaalde plaatsen en staan de rivieren nog te hoog. Vanaf 15 september sluiten de meeste berghutten in deze regio.

De afreisdatum wordt bepaald naargelang de beschikbaarhied van de vluchten. Als jullie een aanvraag doorsturen laat ons dan weten welke periode het beste voor jullie past en neem het wat ruimer. Wij bekijken dan de beschikbare vluchten en prijzen en zorgen voor de meest voordelige optie.

De prijs van deze reis  hangt af van de periode en het kamertype in Abisko Turist Station en met hoeveel personen jullie zijn.

 • 2 personen: Juli/Augustus vanaf 1.500 euro pp / September vanaf 1.480 euro pp
 • 3 personen: Juli/Augustus vanaf 1.245 euro pp / September vanaf 1.230 euro pp
 • 4 personen: Juli/Augustus vanaf 1.120 euro pp / September vanaf 1.110 euro pp
 • 2 personen: Juli/Augustus vanaf 1.600 euro pp / September vanaf 1.575 euro pp
 • 3 personen: Juli/Augustus vanaf 1.470 euro pp / September vanaf 1.440 euro pp
 • 4 personen: Juli/Augustus vanaf 1.267 euro pp / September vanaf 1.245 euro pp
 • 2 personen: Juli/Augustus vanaf 1.650 euro pp / September vanaf 1.575 euro pp
 • 3 personen: Juli/Augustus vanaf 1.540 euro pp / September vanaf 1.505 euro pp
 • 4 personen: Juli/Augustus vanaf 1.320 euro pp / September vanaf 1.290 euro pp
 • 2 personen: Juli/Augustus vanaf 1.670 euro pp / September vanaf 1.640 euro pp
 • 3 personen: Juli/Augustus vanaf 1.570 euro pp / September vanaf 1.540 euro pp
 • 4 personen: Juli/Augustus vanaf 1.3400 euro pp / September vanaf 1.320 euro pp

 • Alle overnachtingen
 • Taxi h/t van Kiruna Luchthaven naar Abisko Turist Station
 • Ontbijt op dag 2-3 en 7
 • Avondeten op dag 2 en dag 6
 • Helikoptervlucht van Riksgransen of Abisko naar Alesjaure Mountain Cabin
 • Bagagetransport van Alesjaure Mountain Cabin naar Abisko Turist Station
 • Uitgebreid roadbook met alle info over de routes, extra trails en wandelingen, tips over materiaal, voorbereiding..
 • GPX files van de routes
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • BTW
 • Vlucht h/t naar Kiruna
 • Alle extra maaltijden
 • Dranken
 • Verblijfstaksen
 • Reisbijstandsverzekering (aangeraden)
 • Annuleringsverzekering. Sterk aangeraden! (bijvoorbeeld als je reis niet kan doorgaan door een blessure)

Wij bieden deze reis aan exclusief vluchten omdat de prijzen en afreisdatums nogal varieëren. Als jullie een aanvraag indienen stellen wij de meest voordelige optie voor in de gekozen periode. Verwacht je aan prijzen van 350 euro tot 550 euro naargelang de periode. Wij kunnen de vlucht voor jullie boeken maar jullie mogen dit ook zelf doen indien gewenst. Wij helpen je graag bij het vinden van de meest voordelige optie.

Heb je interesse in deze individuele trailrunreis naar Lapland? Vul dan het onderstaande formulier in en wij sturen jullie een vrijblijvende offerte. Voor de eventuele boeking van jullie reis werken wij samen met Beyond Borders. Betaling en boeking zal via Beyond Borders verlopen.

Kamertype:

Voor ideeën wat je precies moet meenemen op deze Lapland Trailrunvakantie kan je terecht op de de website van

Heb je nog vragen over deze Trailrunvakantie in Zweeds Lapland? Stuur gerust een berichtje!