TRAILRUNVAKANTIE NOORWEGEN
JOTUNHEIMEN NATIONAL PARK

TRAILRUNVAKANTIE NOORWEGEN

Deze trailrunvakantie in Noorwegen brengt ons diep in het hart van Jotunheimen National Park. Verwacht je aan een uitgestrekt berglandschap met adembenemende uitzichten over meren en rivieren. Op de hoogste bergtoppen zal zeker nog sneeuw liggen.

Noorwegen staat bekend om zijn prachtige natuur en is een van de mooiste outdoorlanden in Europa. Het is onze bestemming voor een trailrunavontuur tussen de reuzen. Jotunheimen National Park ligt centraal in het zuiden van Noorwegen. Het betekend letterlijk Home of The Giants. Het doet zijn naam alle eer aan met bijna 250 bergtoppen boven de 2000 meter.

We lopen van berghut naar berghut in verschillende etappes. Onze bagage zal steeds naar de volgende locatie gebracht worden. We verblijven in authentieke Noorse berghutten. Het huttennetwerk in Noorwegen is van uitstekende kwaliteit. Op de voorlaatste dag van de reis kan je optioneel ook deelnemen aan de beklimming van de 2.157m hoge Uranostinden onder begeleiding van een lokale gids.

Dag 1: Vlucht naar Oslo / city run

Afstand: 10km

We vertrekken vanuit Brussel Zaventem, Amsterdam Schiphol of Düsseldorf naar Oslo waar we de eerste nacht in  een hostel verblijven. Als de aankomsttijd het toelaat doen we eventueel nog een leuke city run van ongeveer 10 km om de stad te verkennen.

Dag 2: Gjendesheim / Verkenningstrail

Afstand: 10,5km

Hoogtemeters: 500m

Na het ontbijt nemen we de bus vanaf het Centraal Station in Oslo naar Gjendesheim. Deze rit duurt ongeveer 4h. We verblijven in een mooie berghut. Als we ingechecked zijn trekken we eropuit voor een verkenningstrail in de buurt van ons verblijf. We lopen een 10tal km met 500 hoogtemeters. Een eerste indruk van wat ons te wachten staat!

TRAILRUNVAKANTIE NOORWEGEN

TRAILRUNVAKANTIE NOORWEGEN

Dag 3: Trailrun Gjendesheim – Gjendebu

Afstand: 25km

Hoogtemeters: 1300m

Vandaag lopen we van Gjendesheim naar Gjendebu over de Besseggen bergkam. Verwacht je aan een steile beklimming waarbij we klimmen en klauteren over het pad over de bergkam met fantastische views over verschillende bergmeren en bergtoppen Dit is een van de mooiste bergkammen in Noorwegen!. Als we bij de berghut aankomen is er nog voldoende tijd om te chillen en uit te rusten.

TRAILRUNVAKANTIE NOORWEGEN

Dag 4: Rustdag Gjendebu

Om wat te bekomen van de uitdagende trail van gisteren lassen we vandaag een rustdag in. We kunnen een rustige hike doen in de buurt van het verblijf of voor degene die echt willen een beetje gaan trailen. Een heerlijke rustdag midden in de natuur!

TRAILRUNVAKANTIE NOORWEGEN

Dag 5: Gjendebu – Fondsbu

Afstand: 22km

Hoogtemeters: 700m

Na onze rustdag kunnen we er vandaag er weer tegenaan. De trail van de dag brengt ons van Gjendebu naar Fondsbu langs mooie bergmeren en door diepe valleien. De hoogtemeters blijven relatief beperkt. We stijgen eerste ongeveer 600 meter om daarna de afdaling in te zetten richting Fondsbu waar we weer in een berghut verblijven.

Dag 6: Beklimming Uranostinden / individuele trail

Op onze laatste dag kunnen jullie kiezen tussen een gletsjserhike/bergtopbeklimming of een individuele trail.

De Uranostinden is een bergtop van 2.157m gelegen in het hart van Jotunheimen. Voor deze beklimming zijn we tussen de 8h en 10h op pad. Dit onder begeleiding van een professionele berggids. Voor deze beklimming moet je voldoende fit zijn en geen hoogtevrees hebben. Alle materiaal behalve de bergschoenen is voorzien. Dit is de ultieme afsluiter van een avontuurlijke week. Dit wordt letterlijk een topdag! Deze optie kan je extra bijboeken (140 euro pp)

Voor degene die liever niet deelnemen aan deze beklmming voorzien we een gpx voor een individuele trail. Dit is een trail van ongeveer 23km met 570 hoogtemeters

We verblijven weer in de berghut in Fondsbu.

TRAILRUNVAKANTIE NOORWEGEN

Dag 7: Fondsbu – Oslo / Vlucht naar huis

Vanuit Fondsbu zetten we koers richting Oslo luchthaven. Onze trailrunvakantie in Noorwegen zit er helaas weer op. Op naar de volgende uitdaging!

TRAILLOPEN IN JOTUNHEIMEN

Vermits het terrein zeer bergachtig is en we soms off-trail gaan op de plaatsen die dit toelaten zal het lopen regelmatig afgewisseld worden met hiken/wandelen. Het blijft natuurlijk wel een loopvakantie dus we gaan proberen om zoveel als mogelijk te rennen. Hoogtemeters gaan we zeker niet kunnen ontwijken. Verwacht je aan steile beklimmingen en afdalingen.

De  planning ligt niet 100% vast. Het weer op Jotunheimen bepaalt alles. Het kan soms zeer winderig of regenachtig zijn en dan kunnen bepaalde activiteiten gewijzigd worden of in uitzonderlijke gevallen geannuleerd. De gids  zal voor de trails die jullie gaan lopen steeds een alternatief voorzien moesten de omstandigheden dit nodig achten. Flexibiliteit is dus een must tijdens deze reis. Het wordt sowieso een fantastische, actieve reis in een unieke omgeving.

VOOR WIE?

Ervaring met traillopen is een must maar je moet geen ultrarunner of extreme atleet zijn.  De afstanden zijn niet gigantisch (maximum 27km voor de langste run ) maar verwacht je aan flink wat hoogtemeters (800m – 1500m voor de langste run) Je moet toch al op zijn minst ervaring hebben met trails tussen de 15km en 25km met hoogtemeters. Ervaring in de bergen is aangeraden. Het zijn geen rustige single tracks maar eerder rotsachtige bodem met keien en soms verlaten we zelfs het begane pad. Bij het oversteken van de Besseggen bergkam zijn er stukken waar we over rotsen klimmen. Heb je hoogtevrees dan is deze reis misschien niet voor jou.  Het tempo ligt niet hoog en we gaan er geen wedstrijd van maken. We proberen de groep zoveel mogelijk samen te houden. We gaan vooral genieten en leuke dagen in de natuur doorbrengen.

Klinkt dit voor jou als muziek in de oren? Twijfel dan niet en schrijf je in!

ACCOMMODATIE

We slapen steeds in kamers van 4 personen, zowal in Oslo als in de berghutten in Jotunheimen. Deze berghutten zijn basic maar hebben alle voorzieningen.

DATA

3-9 Augustus 2024

GROEP

Maximum 8
4 Plaatsen beschikbaar

PRIJS

2.150 euro pp

Inbegrepen:

 • Vlucht h/t vanuit Brussel of Düsseldorf naar Oslo
 • Transport (Trein, bus, boot)
 • Alle overnachtingen
 • Bagagetransport tussen de verschillende accommodaties in Jotunheimen
 • Maaltijden
  • Dag 2: Ontbijt – Avondeten
  • Dag 3-4-5-6: Ontbijt – Lunchpakket – Avondeten
  • Dag 7: Ontbijt
 • Begeleiding bij trailruns en hikes
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Beklimming Uranostinden (140 euro pp, extra bij te te boeken)
 • Energiegels, snacks voor tijdens het lopen
 • Avondeten dag 1 (we gaan samen ergens wat eten)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de diners
 • Annulatie- en bergverzekeringen

Voor boekingen werkt Running Wild samen met Beyond Borders. Beyond Borders is een gevestigde waarde in de avontuurlijke reiswereld waar wij met het volste vertrouwen mee samenwerken. Je kan deze reis boeken op hun website.

Heb je nog vragen over deze Trailrunvakantie in Noorwegen? Stuur gerust een berichtje!